Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit la SIPG!


Seniorii Petrolului Romanesc  SERVICII SIPG

SIPG cursuri si durata »ARHIVA


REVISTA PRESEIwww.energy.eu

Elemente de istorie a invatamantului superior de petrol si gaze din Romania

Titlu : Elemente de istorie a invatamantului superior de petrol si gaze din Romania
Autor/autori : Gheorghe Buliga, Dumitru Tucan, Aurelia Panaitescu, Violeta Dumitriu, Octavian Lungu, Constantin Badea
ISBN : 978-606-80130-2-2
Pret : 80,00Ron+TVA 5%
Click pentru descriere
Nume
Adresa
Telefon
Email
Cantitate (numar bucati)
Cod de verificare *:


DESCRIEREA CARTII :

In deschiderea lucrarii Elemente de istorie a invatamantului superior de petrol si gaze din Romania - Editia 2008, autorii ofera cititorilor un compendiu complet de istoria invatamantului tehnic de profil din zorii civilizatiei moderne romane si pana in zilele noastre. Daca pentru secolele XVIII-XIX informatiile au un caracter general, odata cu abordarea problematicii secolului trecut autorii reusesc sa realizeze o cercetare de atotcuprinzatoare a invatamantului superior de petrol si gaze din Romania. Desi sintetica, aceasta cercetare se constituie intr-un real instrument de lucru, cei interesati gasind aici datele esentiale despre ansamblul evolutiei si dinamica sistemului de inva?amant, cat si structura particularizata a fiecarei institu?ii in parte. Avem de-a face, practic, cu un adevarat indreptar destinat calauzirii prin stufosul, si nu odata dificilul de inteles, labirint al transformarilor succesive suferite de-a lungul timpului de scolile superioare de petrol si gaze. Din perspectiva prezentului, putem considera aceasta noua editie ca fiind de fapt monografia actualei Universitati "Petrol–Gaze" din Ploiesti ingloband toate etapele si transformarile prin care a trecut invatamantul tehnic superior si in speta invatamantul specializat din domeniul petrolului si gazelor din Romania.
In partea a doua a volumului autorii au reusit performanta de a alcatui o lista completa a specialistilor care de-a lungul celor 60 de ani de existenta s-au pregatit in aceasta Universitate (Institut), multi dintre ei devenind personalitati ale industriei petroliere romanesti si mondiale. Dar noutatea fata de editia precedenta o constituie faptul ca in lista au fost adaugati subinginerii pregatiti in cadrul facultatilor preexistente si, mai apoi, in cadrul Colegiului. Dar si doctorii ingineri care si-au sustinut teza de doctorat in Universitatea de Petrol - Gaze Ploiesti (IPGG, IPG, UPG), si geologii de petrol, inclusiv cei care si-au sustinut teza la Universitatea Bucuresti.
Tinand cont de aceste aspecte putem considera ca prin editia de fata a volumului Elemente de istorie a invatamantului superior de petrol si gaze din Romania Societatea Inginerilor de Petrol si Gaze instaureaza practic o cutuma academica: aceea de a avea la intervale de timp un vademecum la zi al promotiilor de profil din invatamantul superior romanesc.
Este un volum care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nici unui petro-gazist, mai ales cand isi regaseste numele in aceasta carte care poate fi considerata „de aur” a PETROLULUI si GAZULUI ROMANESC !

contact