Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit la SIPG!


Seniorii Petrolului Romanesc  SERVICII SIPG

SIPG cursuri si durata »ARHIVA


REVISTA PRESEIwww.energy.eu

PREMISE GEOLOGICE ALE SCHIMBARILOR CLIMATICE

Titlu : PREMISE GEOLOGICE ALE SCHIMBARILOR CLIMATICE
Autor/autori : autori Dr.ing.Gheorghe BULIGA si Geolog Nicolae BALTES
ISBN : 978-973-720-372-4
Pret : 100 RON + tva(5%)
Click pentru descriere
Nume
Adresa
Telefon
Email
Cantitate (numar bucati)
Cod de verificare *:


DESCRIEREA CARTII :

Asociatia „SOCIETATEA INGINERILOR DE PETROL SI GAZE” (SIPG), impreuna cu A.G.I.R. au editat, in cursul celui de-al patrulea trimestru al anului 2011, volumul PREMISE GEOLOGICE ALE SCHIMBARILOR CLIMATICE - autori Dr.ing.Gheorghe BULIGA si Geolog Nicolae BALTES - lucrare de mare valoare documentara si stiintifica.

Utilizand cele mai noi cunostinte din astrofizica, astronomie, fizica cuantica, geologie si climatologie, cartea prezinta modificarile climatice care au avut loc in istoricul Pamantului, cauzele, succesiunea lor, mecanismele de producere si autoreglare a temperaturii pe Terra.
Este unicat, fiind prima lucrare in literatura de specialitate care abordeaza problemele de paleoclima si care directioneaza cercetarile actuale in domeniul reducerii emisiilor poluante si efectului de sera, sugerand solutii de adaptare a ecosistemelor in conditii extreme.

„Schimbarile globale reprezinta un subiect de importanta primordiala pentru omenire, dar si pentru intreg sistemul planetei Terra si a vietii pe ea. La scara planetei si, cu atat mai mult la scara astronomica, viata pe Terra, aparitia Omului, evolutia lui spectaculoasa, sunt evenimente minore. Intreg sistemul planetei noastre isi are istoria lui si urmeaza legi, pe care Omul crede ca a inceput sa le inteleaga. Si evolutia sistemului nostru depinde de un infinit numar de factori, terestri, cat si extraterestri, care sunt sub influenta legilor Universului. Si atunci care este rolul Omului in schimbarile globale, in evolutia planetei, in modificarea climei Terrei?
Iata tocmai acest tablou general al sistemului planetei noastre in complexitatea lui extraordinara, cu descrierea factorilor de influenta majora, cu elemente ale evolutiei sistemului, de la aparitia Terrei si pana astazi, cu prezentarea momentelor de criza si de modificare radicala a climei si conditiilor de mediu pe Pamant, terminand cu aparitia Omului, evolutia lui si intrarea in era dezvoltarii industriale cu anumite influente asupra climei generale pe Terra, este subiectul lucrarii Domnilor Gheorghe Buliga si Nicolae Baltes «Premise geologice ale schimbarilor climatice».
Un subiect extraordinar de vast, necesitand cunostinte foarte diverse si intelegerea profunda a fenomenelor de la scara Universului, a Planetei si pana la cea a reactiilor bio si geo-chimice cele mai intime. Asupra prezentarii acestui subiect, autorii si-au concentrat atentia si si-au dat silinta sa raspunda la cat mai multe intrebari intr-o forma accesibila si deosebit de sintetica. Lucrarea se constituie intr-un manual avansat despre, si chiar, se poate spune intr-o enciclopedie a sistemului general al planetei noastre.
Citind lucrarea incepi sa intelegi cat de complexa este problematica schimbarilor globale, si, ca o consecinta, care este rolul Omului in acest proces si cat poate el sa influenteze semnificativ mersul fenomenelor si al modificarilor climatice. Cu atat mai mult, autorii pledeaza pentru o gestiune echilibrata, durabila si adaptativa a intregului sistem terestru. Lucrarea deschide oriozonturi noi, nebanuite, atat pentru cititorii neavizati, cat si cunoscatori, reusind sa adune si sa prezinte intregul spectru al fenomenelor la scara planetei si al timpului geologic.”(Nicolae Panin - Membru corespondent al Academiei Romane)

Cartea se adreseaza specialistilor geofizicieni, geologi, inginerilor din domeniile minier, petro-gazier, energetic, mediu, cadrelor universitare de specialitate, cercetatorilor in fizica Pamantului, astronomilor, climatologilor, meteorologilor etc.

Cartea poate fi procurata la pretul de 100 lei/exemplar plus TVA (9%) si taxe postale(dupa caz), in urmatoarele conditii :
- pe baza de comanda ferma transmisa la SIPG pe adresa O.P. 22, CP 200, Sector 1, Bucuresti, www.sipg.ro, prin fax la numarul 0318174420 sau e-mail: violeta.dumitriu@petrom.com, expedierea/livrarea urmand a se face, pe cheltuiala beneficiarului prin posta cu “plata ramburs” sau prin delegat-beneficiar dupa confirmarea efectuarii platii aferente(copie OP) in contul Asociatiei SIPG : RO 14 RNCB 0072 0497 0460 0001 deschis la BCR-Sector 1-Bucuresti (pentru comenzi mai mari de 100 exemplare plata se poate face ulterior prin OP, pe baza facturii emise de SIPG, in termen de pana la 15 zile de la livrarea cartii prin delegat-beneficiar);
- direct de la sediul SIPG - Bucuresti, Str. Episcopiei nr. 5, etj.2, ap. 5, Sector 1, unde se efectueaza plata in cash cu emitere de chitanta/factura SIPG;
Informatii suplimentare se pot obtine zilnic la tel. 0372160599 si mob. 0746.166661, 0741.086400.

contact