Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit la SIPG!


Seniorii Petrolului Romanesc  SERVICII SIPG

SIPG cursuri si durata »ARHIVA


REVISTA PRESEIwww.energy.eu

Ghidul candidatului la examenul de instalator autorizat in distributia gazelor naturale

Titlu : Ghidul candidatului la examenul de instalator autorizat in distributia gazelor naturale
Autor/autori : Dumitru Chisalita, Vasile Florea, Mihai Albulescu, Coordonator Alexandru Soare
ISBN : 973-87365-1-X
Pret : 80 RON + TVA (5%)
Click pentru descriere
Nume
Adresa
Telefon
Email
Cantitate (numar bucati)
Cod de verificare *:


DESCRIEREA CARTII :

     Gazul metan constituie, alaturi de petrol si carbune, una dintre cele mai insemnate bogatii naturale ale subsolului tarii noastre, un valoros combustibil si o materie prima de seama.
     Gazele naturale reprezinta de peste 40 de ani principalul combustibil in balanta energetica a tarii, tendinta care se va mentine si in viitor.
     In vederea asigurarii continue si in conditii de siguranta a livrarii gazelor naturale proiectarea, executia, intretinerea si exploatarea retelelor, instalatiilor si echipamentelor este hotaratoare. Pentru aceasta pregatirea si evaluarea personalului care executa aceste lucrarii trebuie efectuata continuu. Astfel, pentru a veni in sprijinul personalului angajat in activitatea de distributie a gazelor naturale, dar si a institutiei care evalueaza cunostintele instalatorilor in vederea autorizarii lor, un colectiv de specialisti in distributia gazelor naturale a realizat lucrarea "Ghidul candidatului la examenul de instalator autorizat in distributia gazelor naturale".
     Cartea "Ghidul candidatului la examenul de instalator autorizat in distributia gazelor naturale" este o lucrare care reuneste informatia necesara desfasurarii activitatii de distributie gaze naturale fiind deosebit de utila celor care doresc sa-si verifice cunostintele in vederea sustinerii examenului de instalator autorizat proiectarea, executia, exploatarea si intretinerea gazelor naturale.
     Lucrarea este structurata in patru parti, prima dintre acestea cuprinzand o colectie de titluri de legi, acte normative, standarde, prescriptii tehnice etc. necesare a fi parcurse de personalul care isi desfasoara activitatea in distributia de gaze naturale.
     Pentru o parte din aceste acte normative, in conformitate cu cerintele reglementatorului, s-au formulat intrebari de verificare a cunostintelor care sa permita celor interesati sa-si verifice stadiul cunostintelor generale din domeniu.
     A doua parte a lucrarii cuprinde termeni folositi in activitatea de distributie gaze naturale, corespondenta in limba engleza si definitia fiecarui termen.
     In cea de a treia parte lucrarea prezinta intr-un mod original si concis, abordarea teoretica a fenomenelor din activitatea de distributie a gazelor naturale si un algoritm de calcul clar si totodata practic pentru retelele, instalatiile, echipamentele si aparatele care compun o distributie de gaze naturale, folosind astfel atat inginerului, cat si oricarei persoane care doreste sa se specializeze in domeniul distributiei gazelor naturale. Fiecare explicatie teoretica este urmata de cate un exemplu din care se poate intelege usor pasii care trebuie urmati in proiectarea retelelor, instalatiilor si a echipamentelor.
     Lucrarea cuprinde un numar de 39 de probleme rezolvate care pot constitui modele pentru alte tipuri de aplicatii intalnite in activitatea de distributie gaze naturale.
     In cea de a patra parte cartea prezinta teste de verificare a cunostintelor structurate pe grade de distributie (I D, II DA, II DB, III D), fiecare dintre acestea cuprinzand seturi de 25 de intrebari teoretice si una sau doua aplicatii practice.
     Pentru toate intrebarile de verificare a cunostintelor, precum si pentru aplicatiile practice supuse rezolvarii, la finele cartii, sunt prezentate raspunsurile corecte.
     De asemenea lucrarea cuprinde 25 de anexe continand nomograme, constante, tabele de conversie a unitatilor de masura atat de necesare in activitatea de distributie.
     Lucrarea de fata consider ca este de real folos pentru toti candidatii la examenul de instalator autorizat in distributia gazelor naturale, dar si practicienilor, dirigintilor de santier si inginerilor proiectanti.

contact